Skip to content

Food fotografie en ik

Hi!

Waarom ben ik een culinair fotograaf geworden?

Al van jongs af aan ben ik geïntrigeerd door “food” en nu ook met food fotografie. Het zaaien van verschillende groenten in de moestuin bij mijn oma op de boerderij, het oogsten ervan en “the best as last” het bereiden van deze verse producten. Ik raak er nog dagelijks door geïnspireerd in mijn werk als foodfotograaf.

Het vastleggen op beeld van zowel de verse producten als het bereidingsproces tot op het bord is een grote passie van me geworden.

In 2018 heb ik besloten een opleiding te volgen aan de Fotovakschool. Dit om mijn technische kennis van fotografie en mijn vakkundigheid als foodfotograaf verder te ontwikkelen. Mijn eindopdracht bestond dan ook uit een reportage over verschillende foodleveranciers.

Mijn doel is om mensen bewust te maken van het proces dat voorafgaat aan al het lekkers dat zich op het bord bevindt. Waar hebben de producten hun oorsprong en welk proces ondergaan ze om tot het eindresultaat te leiden; een prachtig culinair kunstwerk op het bord.

Als culinair fotograaf maak ik professionele beelden op maat voor jouw onderneming. Ik verzorg eetlustopwekkende culinaire fotografie voor professionals in de horeca. En, niet onbelangrijk voor een foodfotograaf, ik breng de gerechten met oog voor detail in beeld.

Benieuwd!

In mijn eigen studio in Haarlo, gelegen in de Achterhoek, stort ik me vol passie op mijn werk als foodfotograaf. Hierin maak ik diverse beelden. Van productfotografie tot fine dining dishes.

Naast mijn werk in de studio, fotografeer ik ook veel op locatie. Als foodfotograaf ben ik onder andere actief in Twente, Zwolle, Zutphen en Deventer, maar ben ook landelijk inzetbaar. Inmiddels heb ik al een flink aantal mooie opdrachten mogen uitvoeren voor verschillende restaurants, producten, culinaire events en magazines. Ben je benieuwd wat ik voor jouw business kan betekenen? Neem dan contact met mij op.